Opinions dels alumnes

captura

lheroi-perdut

El llibre tracta d’un noi que es diu Jason, que es desperta de sobte en un autobús sense saber qui es i que hi fa allà. Al autobús es troba a la Piper que afirma ser la seva novia tot i que ell no la recorda. Allà també coneix a en Leo i tots tres intenten descobrir perquè en Jason no te cap record de la seva família i els seus amics.

L a part que més m’ha agradat és quan arriben al Campament Mestís, on asseguren que cada noi i noia està relacionat amb un deu o deessa de l’Olimp. Sempre m’han agradat les histories mitològiques i en aquest llibre es barregen moltes d’aquests histories a més de incloure nois i noies actuals amb un misteri per resoldre.

A part d’aquests personatges, també hi apareixen els «venti», uns esperits del vent.

Crec que està ben escrit i no és molt complicat d’entendre.

A mi m’ha agradat molt i crec que es mereix un 5.

captura

Ian Gimeno Barea

1r ESO

captura

mig-rei

Mig Rei és una fantàstica obra que aconsegueix transportar-te a una altra època. Et fa reflexionar i et posa fàcilment a la pell del protagonista , un noi que mai ha estat interessat en la guerra i el poder però que de cop i volta ha de dirigir tot un regne sense poder oposar-s’hi, ja que es l’únic hereu del regne després de la mort del seu pare i el seu germà gran.

Durant tota la trama hi apareixen un munt d’històries i aventures emocionants. Ira, venjança i traïcions t’esperen entre les pàgines d’un llibre que t’enganxarà fins que l’acabis! Però, el millor de tot és que és el primer de tres, ja que “Mig rei” és l’inici de la trilogia “Mar trencat”. Jo ja estic desitjant acabar el segon!

La meva valoració és un 5, ja que crec que es n llibre molt complet que ens pot ensenyar una gran lliçó de valentia i humiltat.

captura

Ona Planas

3r ESO

Aquest llibre tracta sobre la vida de dos universitaris, en Hardin i la Tessa. La historia comença al primer dia en que la Tessa ha d’anar a universitat, lluny de casa seu. Ella ja ho tenia tot planificat pel seu futur, un futur sense sobresalts ni plans d’última hora. Quan arriba a la universitat, es troba a la seva habitació un noia i dos nois gòtics parlant d’una festa universitaria. La Tessa s’indigna amb la seva companya d’habitació perquè ella mai ha hagut de conviure amb gent de caràcters i pensaments tan allunyats als seus.

Tot i això, en el futur s’enamora del noi més problemàtic de la universitat, qui li ensenyarà que també està bé viure el moment, qui la sorprendrà contínuament i li mostrarà un món totalment diferent seu, on la Tessa aprendrà que l’amor et pot fer canviar tots els teus esquemes.

La Tessa es una noia molt intel·ligent, que ho té tot preparat. En Hardin en canvi és un noi molt problemàtic, que beu, fuma i sempre es fica en baralles. Són dos pols oposats destinats a estar junts i aprendre l’un de l’altre. Tot i això les seves vides tan diferents i els seus amics no els posaran les coses fàcils i hauran de superar molts obstacles que els faran decidir si val la pena lluitar pel seu amor.

En la nostra opinió, l’autora ha sabut explicar una història romàntica als adolescents sense que la lectura es faci pesada o avorrida. El llenguatge que utilitza és senzill i l’aparició de diversos personatges fa que no només et centris en la Tessa i en Hardin, sinó que et plantegis altres punts de vista, i vegis com els seus amics veuen la seva història d’amor.

Tot i això, hi ha algunes parts del llibre repetitives, sobretot les seves contínues baralles i les ràpides reconciliacions. A més, a nosaltres ens va costar simpatitzar amb els protagonistes, ja que vèiem massa forçats alguns trets de la seva personalitat per remarcar que són totalment oposats, la Tessa sempre havia set la filla perfecte i en Hardin el més problemàtic. Nosaltres preferim personatges més realistes amb els seus punts forts i les seves debilitats.

En conclusió, és un llibre entretingut que ens fa viure l’amor impossible entre dues persones molt diferents i que et fa esperar amb ganes la segona part per veure com continua la seva història.