Etiquetas

, , ,

 

COMPRAR: Amazon

Imagina per un moment que tot el teu món i la teva estabilitat gira entorn a les quatre parets de la teva habitació, que tot el que passa a l’exterior d’aquest espai és massa llunyà i perillós per tu i que qualsevol contacte amb el món sense cap mètode de protecció o aïllament et pot provocar fins i tot la mort.

Aquesta por es la que experimenta el protagonista de la història, en Matthew, que amb 12 anys pateix la malaltia del Trastorn Obsessiu Compulsiu (TOC) arran d’un episodi traumàtic per ell i la seva família que li provoca un sentiment de culpabilitat molt fort i que es incapaç de comunicar als seus pares o amics, cosa que fa que s’allunyi progressivament de la gent que es preocupa per ell i vagi perdent les seves amistats al mateix temps que la confiança en ell mateix i la seva autoestima també es vegin molt afectades per aquest canvi.

En Matthew Corbin viu amb els seus pares, la Sheila i en Brian, i un gat anomenat Nigel a una casa unifamiliar al carrer de Chestnut Close. En aquest carrer, en Matty ha de conviure amb els seus veïns: El senyor Charles, un home solitari que sempre el mira de reüll quan rega les plantes, la vella Nina que viu a la Rectoria i sempre te un llum encès a la seva habitació, en Gordon i la Penny un matrimoni que gaudeix tafanejant a casa dels altres, la Clàudia, mare de la Melody, i el Senyor Jenkins, el professor d’Educació Física a l’institut d’en Matthew, casat amb la Hanna, la qual està embarassada.

La vida a aquests carrer es força tranquil·la, en Matty es passa el dia netejant a consciència la seva habitació i escrivint en un quadern tot el que pot veure des de la seva finestra. Tots els seus veïns segueixen una rutina i mai passa res interessant fins que un dia, en Teddy Dawson, el nét de 2 anys del senyor Charles, desapareix mentre juga sol al pati i no hi ha cap pista d’on pot haver anat, tampoc hi ha testimonis i la última persona que ha vist a en Teddy és un nen que mai surt de casa, en Matthew.

Des del primer moment que la policia arriba per investigar el cas de la desaparició, tots els veïns, persones molt peculiars amb vides molt diferents, s’uniran (almenys aparentment) per trobar al petit Teddy. Tot i això, la policía intenta desesperadament entendre què va passar aquell matí però està cada cop més desconcertada per l’estrany comportament del senyor Charles i la germana d’en Teddy, la Cassey, els quals no semblen tant afectats com haurien.

Per la seva part, en Matthew no està gens convençut de la investigació que porten a terme els policies i intenta reconstruir els fets a partir del seu quadern. Així comença una investigació trepidant amb l’ajuda de la Melody Bird, una nena de la seva edat que viu al seu mateix carrer i que visita massa sovint el cementiri, i en Jake Bishop, un noi que no deixa de fer-li la guitza per un malentès en el passat.

No esperis mai que passi una tempesta. Has de sortir i ballar amb la pluja

“L’imprevist cas del noi a la peixera” es un llibre sorprenent, molt fàcil i ràpid de llegir, addictiu i que tracta amb molt encert i delicadesa el Trastorn Obsessiu Compulsiu sense caure en els tòpics i fent que el lector es pugui posar en la pell i el dia a dia d’una persona que pateix aquesta malaltia al mateix temps que segueix la investigació que en Matty i els seus amics porten a terme per descobrir la veritat sobre la desaparició d’en Teddy en un veïnat on hi ha molts secrets ocults.

En conclusió, ens trobem amb una història molt emotiva i entranyable amb un final ben elaborat i una història amb un ritme ràpid que enganxa al lector des del primer capítol. Un llibre molt recomanat per a totes les edats i que tindrà un lloc privilegiat a la nostra biblioteca per tal que els nostres alumnes també es puguin endinsar en aquesta trepidant investigació que ens demostra que persones excepcionals poden dur a terme coses extraordinàries.

 

Lisa Thompson va treballar com Assistent de Radiodifusió fent tot tipus de programes per a la BBC. Va créixer a Essex i ara viu a Suffolk amb la seva família.

Va escriure el seu primer llibre als nou anys quan els seus pares no la van deixar fer classes de hípica. Li agradaven tant els cavalls que va escriure una història on ella vivia moltes aventures amb el seu pròpi cavall, fins i tot en va fer les il·lustracions.

Actualment viu al camp amb la seva família i un conill enorme anomenat Teddy.