Etiquetas

, , ,

Per poder oferir al bloc una varietat de gèneres literaris, avui us porto la ressenya d’un thriller nòrdic apassionant que et mantindrà en tensió durant tota la lectura.

El què en un principi em va cridar l’atenció va ser la portada, que em recordava a les tardes glaçades d’hivern. Llavors vaig llegir la sinopsi i em vaig trobar una trama juvenil diferent, plena d’acció i suspens però sense cap història romàntica pel mig. Us convido a que li doneu una oportunitat.

vermell-com-la-sang

COMPRAR: Amazon

captura

“Vermell com la sang” ens situa a Tampere, un petit poble de Finlàndia on hi viu la Lumikki Anderson, una jove de 17 anys que ha deixat enrere a la seva família per poder independitzar-se i oblidar el seu passat, que se li apareix cada nit en forma de malsons.

La Lumikki estudia a un centre especialitzat en arts i li agrada passar el temps observant els grups de joves parlar i relacionar-se, tot i que ella prefereix mantenir-se al marge. Però un matí d’hivern tot canvia quan la Lumikki es troba a una aula del centre una gran quantitat de bitllets de 500€ i es veu involucrada en una trama de corrupció i traficants juntament amb tres alumnes més del centre.

Aquests alumnes són el Tuukka, en Kasper i l’Elisa, tres joves que es van trobar per casualitat una bossa plena de bitllets tacats de sang una nit després d’una gran festa al pati de casa l’Elisa i que no recorden gaires detalls del què va passar realment.

La Lumikki els ajudarà a trobar els propietaris dels bitllets, tot i que no serà senzill perquè una banda de mafiosos els perseguirà perquè no descobreixin la veritat i ja no podran confiar en ningú perquè tothom podria ser el destinatari de la bossa i estan segurs que faria el què fos necessari per recuperar-la. Fins i tot trair a qui més estima.

Aquest llibre es una història que es llegeix ràpidament i l’autora sap com transportar-nos a aquest petit poble de Finlàndia i fer-nos sentir el fred intens que es respira en ple hivern a un país nòrdic i la tensió de saber que ens poden descobrir en qualsevol moment juntament amb els protagonistes.

Per contra, opino que hi ha parts de la historia que no s’acaben d’explicar, com el passat de la Lumikki, el qual només podem intuir mitjançant els seus malsons. Tot i això, pot ser que l’autora pretengui desvetllar aquest secret a “Blanc com la neu”, la segona part d’aquesta trilogia.

En definitiva, us animo a que llegiu aquesta història on la confiança en un mateix i en els altres serà clau per descobrir qui està darrera de la bossa amb els bitllets tacats de sang i quines intencions tenen els traficants per tal de poder recuperar-la.

captura

captura